Spelt vijgen cookies
Vorige week kocht ik deze gedroogde vijgen. Ze zagen er namelijk zooo lekker maar ook fotogeniek uit dat ik er iets mee wilde doen behalve opeten dan.
Aangezien ik niet iemand ben van veel snoepen. ( met uitzondering van de karamel-zeezout chocolade van Tony's dan...) moest het wel een beetje een gezond exemplaar uit voort komen.
Ik ben gewoon eens aan de slag gegaan en er kwam een verrassend lekker koekje uit. Niet heel erg zoet maar zo lekker bij de thee dat ik "cookies accepteer" .
Wel weer even heel iets anders dan een trouwreportage....
- 200 gram speltbloem
- 50 gram witte basterd suiker
- 8 kleingesneden gedroogde vijgen
- 100 gram roomboter
Bereiding
- Doe de ingrediënten in een kom en kneed er een stevig deeg van. Maak er vervolgens een rol van met een doorsnede van ongeveer 4-5 cm. Rol het deeg in aluminiumfolie en leg het 1 uur in de koelkast.
- Snijd daarna van de deegrol ongeveer 10-12 plakjes, ( 0,5 tot 1 cm).
- Bak de koekjes bruin in 15 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.